arrow_drop_up arrow_drop_down
BeYOe empathie communicatie HR

Over {BeYOe}

Balans in je leven en werk, frustratievrij.

Missie: Een empathisch en frustratie-arm leven voor wie dat wil

Ik werd geboren op 6 januari 1984 in Zottegem in een gezin met al 7 kinderen. Mijn vader had het gezin kort voor mijn geboorte verlaten en ik heb hem nooit gesproken. In de situatie waarin dat gebeurde (zonder in detail te gaan) was dat voor mij persoonlijk een geschenk.
Mijn moeder heeft er altijd alles aan gedaan om ons alle kansen te geven en daarin is ze meer dan geslaagd. Ze heeft altijd hard gewerkt en alles ondernomen zodat we nooit iets tekort kwamen.


Als jongste van 8 (4 mannen, 4 vrouwen) was ik altijd onder volwassenen. Ik was een introvert kind. Door stil alles rondom mij te observeren merkte ik al snel dat niet iedereen hetzelfde wil / doet / kan / praat / durft. Dat heeft mij altijd gefascineerd.


FASTFORWARD

In 2006 heb ik de universiteit en Hogeschool in Gent verlaten. Ik studeerde eerst een jaar Germaanse Talen om schrijver te worden en na een eerste ervaring als ambitieus leraar LO - informatica voelde ik dat ik iets miste: Ik wou mensen helpen die met anderen of zichzelf worstelden en ik merkte dat mij dat bij collega's en vrienden lukte. Ik wou een job als vertrouwenspersoon, motivator, communicatie-expert, leidinggevende, peptalker of conflictbemiddelaar.

Bij een aantal grote en KMO-bedrijven deed ik ervaring op rond alles wat met personeel te maken heeft. Door zelf met verschillende teams te werken en steeds de communicatie naar de klanten en de interne samenwerkingen bij te sturen leerde ik veel rond wat werkt en niet werkt, hoe misverstanden ontstaan, informatie verloren gaat, etc.

Ik volgde een studie HR-officer en zag dat er een grote afstand was tussen wat HR in de praktijk is (administratie, hire & fire en het wettelijk kader). In de praktijk miste ik iets: een vertaling van het beleid naar de werkvloer, leidinggevenden en de teams.

 

Ik waagde de sprong in 2016 en besloot zelfstandig trainer te worden en iedereen die dat wilde te helpen rond mentaal welzijn, communicatie en zelfvertrouwen. Ik volgde een opleiding in Gent om nog beter te worden in mijn vak en bleef sleutelen aan mijn aanbod.

 

Door op allerhande manieren uitgedaagd te worden op vlak van samenwerking, teams aansturen en communicatie heb ik veel gestudeerd en bestudeerd om het voor mezelf en de mensen rondom mij gemakkelijker te maken om te communiceren en samen te werken.

 

Veel zaken zijn snel emotioneel beladen en ik merkte dat empathie gezien wordt als iets wat van nature aanwezig moest zijn. Voor mij is empathie echter iets waar je een inspanning voor over hebt: de wil om de ander te begrijpen.

 

In het begin zag ik vooral dat niet iedereen op dezelfde manier reageert. Sommige mensen zijn mensgericht en emotioneel, anderen eerder objectief en taakgericht. Voor de ene is initiatief nemen gemakkelijk, voor de ander is het comfortabeler om instructies te krijgen. Waar de ene collega vaak aan het woord is, is een ander eerder stil aanwezig op de achtergrond, terwijl ook bij hen vaak creatieve visies en ideeën zitten.

 

In een poging ervoor te zorgen dat iedereen aan bod komt heb ik een aanpak ontwikkeld die toelaat iedereen die dat wil empathisch met de ander om te gaan en door anderen te begrijpen zijn of haar doelen gemakkelijker te bereiken. Dit zowel persoonlijk als in een professionele context.

Sinds 2016 geef ik ook loopbaanbegeleiding, treedt op als bemiddelaar, trainer en spreker.

Ons team

Vic

HR strateeg, Trainer, peptalker

Expertenteam

Loonoptimalisatie, ergonomie, kantoorlandschap, groepsdynamiek, ...

Onze diensten

KMO HR-beleid

De kortste weg naar een HR-beleid dat past bij het DNA van je bedrijf.

Jij

Een leven zonder frustraties? Persoonlijk, werk, vrienden, gezin, ...

Word trainer

Professioneel anderen op weg helpen naar balans in leven en werk?

Wat anderen over ons zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Een HR-beleid in lijn met ons DNA

Ons bedrijf was historisch zo organisch gegroeid dat we niet klaar waren voor de jongere generaties. We hadden het niet door, maar door een HR-beleid te ontwikkelen in samenspraak met ons personeel zijn we erin geslaagd generaties samen te brengen, carrières uit te werken en een groepsgevoel te ontwikkelen.

SN - Automatisatiebedrijf

Nieuwe bril
Door de kijk van Vic om elke situatie in begrijpbare stukken op te breken kan ik beter met mijn uitdagingen omgaan en lukt het om met een nieuwe bril naar mijn situatie te kijken.
PS

Peptalk

Dankzij de sessies heb ik terug motivatie gevonden. Onze gesprekken hebben mij opgekrikt. Nu kan ik vol energie mijn doelen stellen en mijn grenzen aangeven.

CA

Mogen we je cookies aanbieden?