werk

werk · 30. januari 2020
De teams in jouw organisatie krijgen dagelijks uitdagingen voorgeschoteld. En niet alles is hapklaar. Bij een aantal mensen is het duidelijk hoe ze de organisatie ondersteunen. Bij anderen is het dan niet helemaal duidelijk. Door eerder op de achtergrond te blijven zijn een aantal talenten en vaardigheden onzichtbaar. Hoe kan je deze verborgen schatten opdelven?

werk · 24. januari 2020
Als team is het een uitdaging overzicht te hebben op dat waar iedereen mee bezig is. Door in groep feedback te geven en te evalueren worden mensen aangemoedigd zich als team op de resultaten te concentreren. Ze vieren successen en pakken zaken die minder goed gelukt zijn aan als groep, in plaats van zich te concentreren op wie ze moeten belonen of beschuldigen. Hier zijn zes methoden te helpen bij het geven en ontvangen van feedback aan een team. Hou regelmatig tussenevaluaties. Dit is een...

werk · 28. november 2019
Je geeft je teamleden veel individuele aandacht, genoeg intellectuele vrijheid, een dagelijkse portie inspiratie en bent een positief rolmodel. Dan heb je als empathische manager gegarandeerd een geëngageerd team achter je staan.


werk · 21. november 2019
De empathische leider wil de emotionele intelligentie van zijn mensen optimaal ontwikkelen. Zodat ze zichzelf willen ontplooien en zo in staat zijn méér te doen voor de organisatie. Niet vanuit het verouderde systeem van straffen en belonen, maar vanuit een intrinsieke motivatie.

werk · 23. oktober 2019
Als de psychologische veiligheid op je werk helemaal goed zit, dan voelen je medewerkers zich goed in hun vel. Ze spreken vrijuit, komen met plannen aandraven, durven fouten maken en risico’s nemen. Omdat ze weten dat ze op het werk dat veilige vangnet hebben. Daarnaast tonen deze mensen veel engagement binnen hun team. Ze smijten zichzelf voor 100 %, gaan samen voor dezelfde doelen en scheppen er veel voldoening uit als ze die doelen samen bereiken.

werk · 10. oktober 2019
Als ik je vraag om de sfeer op je werk te benoemen, zeg je dan vol overtuiging “open en eerlijk”? Of voel je toch wat reserves op dat vlak? In dat laatste geval is de kans groot dat er nog kan gesleuteld worden aan de psychologische veiligheid op je werk. En daar wordt iedereen alleen maar beter van.

werk · 05. juni 2019
Iedereen heeft heel wat talenten. Onder talenten verstaan we die zaken die voor jou voor de hand liggend zijn en voor anderen moeilijker toe te passen zijn. Je kent het wel: sommige mensen kunnen gemakkelijk een gesprek aanknopen met mensen die ze nog nooit gezien hebben. Anderen hebben al hun zaken gestructureerd en zijn altijd voorbereid. Nog anderen zijn er goed in op het laatste momenten projecten toch tot een goed einde te brengen. Er zijn zaken die we graag doen en er zijn zaken die we...