werk · 02. april 2020
Ook al worden we aangezet tot het vermijden van fysiek contact, het is nog steeds mogelijk samen te lunchen. Via zoom, skype for team en Whatsapp blijven we contact houden, ook tijdens het eten.
werk · 26. maart 2020
1. Wees moedig, 2. Verzamel de feiten. 3. Hou het professioneel.

Persoonlijk · 19. maart 2020
Het is facinerend te zien hoeveel mensen zich laten verleiden door angst om actie te ondernemen door Covid19 de afgelopen weken. Social media staan er vol mee en allerhande coaches en platformen bieden de ultieme oplossing. Er zijn aan het begin van deze pandemie mensen gestorven aan een uiterst zeldzaam en besmettelijk virus. Dat is de situatie waarmee we begonnen zijn. Als reactie daarop troepte half België samen in supermarkten om toiletpapier te hamsteren. Hadden we al gezegd dat het over...
werk · 12. maart 2020
We hebben allemaal al eens een collega gehad die er zijn of haar persoonlijke missie in ziet van elke situatie een feestje te maken, ook al is het midden van de werkdag. Ze slagen erin om de hele dag over alle mogelijke thema’s te praten zonder er rekening mee te houden of de tijd, context of plaats het toelaten. 

werk · 05. maart 2020
Iedereen geeft suggesties en deelt ideëen en doet suggesties voor een project dat er zit aan te komen en de negativo geeft een lijst aan redenen waarom het niet zal lukken, biedt geen alternatieven, en haalt op die manier de flow uit de meeting. Iedereen heeft wel eens een slechte dag en klaagt van tijd tot tijd, maar de zure negativo zijn eindeloos negatief, cynisch en kritisch terwijl ze geen oplossingen aanbieden. Hun negatief gedrag heeft uiteindelijk effect op het hele team.
werk · 27. februari 2020
Pesters gebruiken roddels, kritiek, kleineren, roepen en mensen uitsluiten als wraak en zetten pluimen op hun hoed voor het werk van anderen. Het belangrijkste in deze situaties is dat je je professionele houding niet laat varen. Ga niet in de tegenaanval en blijf kalm. Een reactie uitlokken hoort bij de strategie van de pester.

werk · 20. februari 2020
De atoombom. Werknemers die vanuit het niets extreem emotioneel reageren. Het komt vaak voor dat werknemers van mening verschillen, maar wanneer deze de norm worden in plaats van uitzondering pakken we dit meteen aan. Atoombommen komen uit het niets en ontploffen overal. Dit is onvoorspelbaar en onaangenaam voor iedereen die ermee te maken krijgt.
13. februari 2020
Werk en privé creëren spanning voor werknemers. Naast de gewoonlijke dagdagelijkse uitdagingen vormt de privéinvloed een bijkomende vorm van stress.

werk · 30. januari 2020
De teams in jouw organisatie krijgen dagelijks uitdagingen voorgeschoteld. En niet alles is hapklaar. Bij een aantal mensen is het duidelijk hoe ze de organisatie ondersteunen. Bij anderen is het dan niet helemaal duidelijk. Door eerder op de achtergrond te blijven zijn een aantal talenten en vaardigheden onzichtbaar. Hoe kan je deze verborgen schatten opdelven?
werk · 24. januari 2020
Als team is het een uitdaging overzicht te hebben op dat waar iedereen mee bezig is. Door in groep feedback te geven en te evalueren worden mensen aangemoedigd zich als team op de resultaten te concentreren. Ze vieren successen en pakken zaken die minder goed gelukt zijn aan als groep, in plaats van zich te concentreren op wie ze moeten belonen of beschuldigen. Hier zijn zes methoden te helpen bij het geven en ontvangen van feedback aan een team. Hou regelmatig tussenevaluaties. Dit is een...

Meer weergeven