02. juli 2020
Een gevoel van prestatie is een essentieel onderdeel om te kunnen genieten van ons werk en ons zelfbeeld op de werkplek te versterken. De hele dag niets doen is echt niet zo aantrekkelijk als het klinkt, vooral wanneer het alternatief is om zinvolle taken te volbrengen.
25. juni 2020
Zonder effectieve communicatie is bedrijfsstrategie overbodig. Het maakt niet uit hoe robuust de strategie is, als de boodschap vaag is en slechts de helft van de mensen binnen uw organisatie bereikt, zullen medewerkers er niet achter staan.

18. juni 2020
Hoe maak je de werkdruk beter beheersbaar en hoe voorkom je dat werknemers overbelast raken?Bij het aansturen van uw team is het belangrijk om rekening te houden met hun perceptie van de werkdruk. Zelfs wanneer de eigenlijke eisen beheersbaar moeten zijn, is het gemakkelijk voor hen om zich overweldigend te voelen als de taken dubbelzinnig of slecht gecommuniceerd zijn. Hier zijn enkele eenvoudige manieren om ervoor te zorgen dat u het welzijn van uw medewerkers niet in gevaar brengt.
16. juni 2020
“Frustratie is een van de vroegste en sterkste emoties die we ervaren en een van de gevaarlijkste: het leert ons reageren op de manier die het beste resultaat oplevert.” Ondanks haar functie wordt frustratie heel krachtig en intens ervaren. Door haar intensiteit verliest ze haar functie. We gaan ons meer focussen op het onaangename gevoel dat we hebben dan wat onze frustratie ons probeert te vertellen. Dus, hoe gaan we onze frustraties positief beheersen?

11. juni 2020
Het handhaven van een beheersbare werkdruk is een van de beste manieren om een burn out van werknemers te voorkomen, wat, begrijpelijkerwijs, wordt beschouwd als het tegenovergestelde van de betrokkenheid van werknemers. Een burn out kan een impact hebben op het fysieke en psychische welzijn van individuele medewerkers en leiden tot meer verloop en absenteïsme in uw organisatie.
04. juni 2020
Een gevoel van prestatie is een essentieel onderdeel om te kunnen genieten van ons werk en ons zelfbeeld op de werkplek te versterken. De hele dag niets doen is echt niet zo aantrekkelijk als het klinkt, vooral wanneer het alternatief is om zinvolle taken te volbrengen.

28. mei 2020
Een van de snelste manieren om ervoor te zorgen dat mensen zich eerlijk beloond voelen, is door open gesprekken te beginnen over compensatie. Deze gesprekken bevatten een uitleg over de criteria waarmee rekening wordt gehouden bij het berekenen van de verloning, en hoe dit proces verloopt.
21. mei 2020
Het belonen van mensen met een eindejaarspremie of loonsverhoging lijkt misschien de gemakkelijke manier om de motivatie van werknemers te verhogen, maar als het verkeerd wordt gedaan, kan het tegenovergestelde effect worden bereikt. Het ontvangen van voldoende compensatie voor ons werk is essentieel, maar de impact van financiële beloning op de motivatie hangt veel meer af van de context en de interpretatie dan van hoeveel je mensen betaalt.

14. mei 2020
Mei vorig jaar krijg ik van een retailer de vraag om voor een aantal vestigingen te onderzoeken waarom de werknemerstevredenheid 20% is gedaald. Sinds vorig jaar zijn alle vestigingsmanagers verplaatst naar de vestiging dichtst bij hun woon plaats. Reden hiervoor is om tegemoet te komen aan de vraag om de wok-life balance te verhogen. Een mooi initiatief. Na alle vestigingsmanagers te hebben gesproken blijkt 1 rode draad aanwezig te zijn. Hoewel ze geografisch niet in elkaars buurt lagen,...
07. mei 2020
We hebben feedback nodig. Feedback geeft ons een referentiekader. Zijn we wel goed bezig? Is dit eigenlijk wat van ons verwacht wordt? Wordt wat ik gedaan heb wel geäpprecieerd? Onwetendheid is gruwelijk wanneer we in een omgeving zitten war we graag deel van uitmaken. Elke relatie heeft af en toe feedback nodig. In welke vorm dan ook: publiek, een email, een brief, een knipoog, een knik, bloemen...

Meer weergeven